Vispakova džinovska džezva i Enis Bešlagić u Varaždinu

Džinovska džezva prehrambene industrije Vispak doživjet će svoju promociju u subotu 15. juna, kada će u Varaždinu, zajedno sa Enisom Bešlagićem, bosanskohercegovačkim glumcem i zaštitnim licem AS GROUP u čijem sastavu posluje kompanija iz Visokog, i simbolički obilježiti izvozni uspjeh na hrvatskom tržištu ove godine.

Tako će građani Varaždina  moći probati Zlatnu džezvu, pravu bosansku kafu čija prodaja iz mjeseca u mjesec bilježi značajan rast na tržištu susjedne zemlje.

“Pronašli smo odličnog partnera u Republici Hrvatskoj u kompaniji Pohit d.o.o., koji distribuira naše proizvode. S druge strane, hrvatski kupci su prepoznali kvalitet i konkurentske prednosti koje posjeduju naši brandovi predvođeni fenomenalnom Zlatnom džezvom. Na taj način smo uspjeli sa našim proizvodima ući u desetak prodajnih lanaca u Hrvatskoj, što nam je omogućilo povećan obim plasmana na ovo veoma zahtjevno tržište”, riječi su direktora Vispaka, Rusmira Hrvića.

Hrvatska je ove godine na listi zemalja na čija tržišta izvozi Vispak, sa sedmog skočila na drugo mjesto sa ukupnim udjelom u izvozu od 23,01 %, odmah iza tržišta Sjedinjenih Američkih Država čiji udio u izvozu Vispaka iznosi 25,60 %. Na trećem mjestu izvozne liste Vispaka nalazi se Švedska sa 8,76% udjela u izvozu ove kompanije.

Iza Švedske na listi su Saudijska Arabija (zemlje Arapskog zaljeva), Kosovo, Austrija, Slovenija, Astralija, Crna Gora, te Kanada na desetom mjestu. Slijede Italija, Holandija, Srbija, Turska, Njemačka, Makedonija, Švicarska, Velika Britanija, i Češka.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close