Visoko

VISOKO ZA HALEP I SIRIJU!

Asocijacija mladih SDA Visoko, vas poziva da se pridružite šetnji ulicama Visokog u znak protesta stradanju u Siriji i Halepu.

Cilj šetnje je da se poruči da je vrijeme da prestanu stradanja nedužnih širom svijeta.

Ova šetnja je i poruka svjetskim velesilama da građani Visokog i Bosne i Hercegovine ne odobravaju šutnju i nijemo posmatranje onih koji mogu zaustaviti ubijanje nedužne djece u Halepu i Siriji.

Šetnja pod nazivom “VISOKO ZA HALEP I SIRIJU će biti organizovana u subotu, 17. decembra 2016. godine u 15 sati. Mjesto okupljanja je Trg žrtava genocida u Srebrenici, ulica Alije Izetbegovića u Visokom. Nakon šetnje će biti položeno cvijeće i proučena dova na spomen obilježju, ulica Branilaca.

Organizatori pozivaju građane Visokog, medije, predstavnike nevladinih organizacija, javne ličnosti da se pridruže i učestvuju u šetnji “VISOKO ZA HALEP I SIRIJU“.

„Za vrijeme Sulejmana a.s. zapalio se jedan dvorac. Požuriše svi da ga gase, donoseći vodu, kako je ko mogao i bio kadar. U tom metežu, svi su ostali zapanjeni kad vidiše da je i jedan mali mrav ponio vode na svojim malim leđima, koliko je mogao.

Upitaše ga, onako sa podsmijehom:” Mali mrave zašto se mučiš i donosiš vodu koja gotovo ništa ne doprinosi gašenju ovog velikog požara?”

Mrav im odgovori:” Ja sam svijestan da sa ovim neću ugasiti požar, ali želim da Allah vidi na čijoj sam strani.”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close