-TopSLIDEVisoko

Visoko.co.ba: Da i to razjasnimo / Halim Zukić je doveo investitore koji su izgradili KC Altindag i to je jedina istina

Iako već odavno nije u politici i daleko od bilo kakvog oblika javnog života posvećen nekim sasvim drugim stvarima u selu Lužnica na granici između Visokog i Kaknja, fakt i jedina prava istina je da je Halim Zukić najzaslužniji za igradnju KC Altindag u Prijekom. Radi se o zgradi koju danas svi pokušavaju da svojataju i predstave kao svoj doprinos Visokom. Po našoj evidenciji, zavisno od političkih prilika i interesa za promocijom, otvarali su ga čak tri puta zvanično, prisvojili ga kao privatno vlasništvo i bazu jednog političkog subjekta i to isti oni koje je u političkom i svakom drugom smislu kroz tadašnji OO SDA Visoko “stvorio” i nacrtao te vlastitim novcem isfinansirao isti taj Halim Zukić 2010.godine kojem će kasnije svi ti zahvalili tako što će mu okrenuti leđa i u ista “zabiti nož” 2014.godine.

Radi istine treba znati i to javno reći da je kompletnu priču i saradnju sa turskog opštinom Altindag započeo i ostvario upravo Halim Zukić koji će kasnije čak biti i “kropovan” sa slika polaganja kamena temeljca i prvih obilazaka lokacije prije izgradnje u Prijekom. Kao svjedoci tog vremena i novinari koji smo izvještavali o toj saradnji dvije bratske opštine i projektu koji nije uključivao samo izgradnju jednog kulturnog centra nego i niz drugih aktivnosti od vodosnabdijevanja do širenja Visokog prema bivšm KTK, izgradnji poslovne zone, zaobilaznog puta i pretvaranja čaršije u zonu isključivo za pješake …. potpuno je nepravedno da bilo ko danas svojata i sebi pripisuje zasluge koje nisu njegove kao uostalom i u slučajevima Trga Srebrenice koji je zasluga Nermina Nikšića i SDP-a, zatim kako je nakaradno zovu “Šetnice” koja je dio projekta Agencije za vodno područje rijeke Save … itd…itd.

Također ne manje važno, a možda i najvažnije je pitanje legalnosti KC Altindaga, njegovih dozvola i tužbi nekoliko visočkih porodica koje smatraju da im je zemlja oteta i da je objekat izgrađen na njihovoj djedovini. Tako da u konačnici možda je i najbolje rješenje u interesu svih strana simbolično poravnati sa zemljom objekat za koji svakako nisu bili u stanju nikad kvalitetno riješiti ni pitanje grijanja, a kamo li svih validnih urbanističkih, građevinskih i imovinsko pravnih dozvola.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close