Visočki zet Edin Gali u filmu “Fury” s Breadom Pittom

Edin Gali, Bosanac koji u Los Anđelesu živi holivudskim životom, dobio je ulogu u filmu “Fury”. U jednom od najiščekivanijih filmova ove godine glavnu ulogu tumači svjetska zvijezda Bred Pit (Bread Pitt). Film Dejvida Ajera (David Ayer) govori o dramatičnim danima završetka Drugog svjetskog rata.

Semira Hadžimehmedagić prva pratilja Miss Global International 2011 Jamaica, te iste godine upoznala je svog supruga i zadržala se u Americi.
Bračni par Gali prošle godine je dolazio u Visoko.

Presretan sam

Ratna drama i triler govori o američkim vojnicima u nacističkoj Njemačkoj, koji se nađu u nemogućoj situaciji kada budu brojčano i oružano nadjačani, ali ipak odlaze na posljednju hrabru misiju osvajanja samog vodstva nacističke Njemačke, stoji u opisu projekta u kojem Edin Gali glumi njemačkog vojnika.

– Riječ je zaista o velikom projektu čiji je budžet 80 miliona dolara. U ponedjeljak krećem na snimanje mojih scena i presretan sam. Kada sam otišao na audiciju za film, nisam ni stigao do kuće, menadžer me nazvao i rekao da sam dobio ulogu. Riječ je o projektu koji će biti prikazivan u kinima širom svijeta – govori nam Gali iz Los Anđelesa.

Ostale uloge

Zanimljivo je da je Gali, i pored toliko Nijemaca koji su bili na audiciji, dobio najveću ulogu u kojoj sve vrijeme govori njemački.

– Perfektno govorim njemački i zaista nemam problem s tim. Jučer sam išao da mi uzmu mjere za uniformu te su me ujedno i ošišali. Moj izgled se, osim frizure, neće drastično mijenjati, ali što je sigurno jeste da izgledam kao pravi njemački vojnik iz Drugog svjetskog rata – dodaje glumac, koji je nedavno postao otac kćerke Imani, a sa suprugom Semirom, inače manekenkom, ima još sina Alija.

Dejvid Ajer je, osim za režiju, zadužen i za scenarij, a osim Breda Pita, u glavnim ulogama nalaze se i Šaja Labeuf (Shia LaBeouf), Logan Lerman, Majkl Pea (Michael Pea), Džon Berntal (Jon Bernthal), Džejson Ajzak (Jason Isaacs), Skot Istvud (Scott Eastwood).

Više o filmu

Bred Pit je u septembru 2013. išao na obučavanje vožnje tenkom.
Zvanično snimanje počelo je 30. septembra 2013. u Engleskoj, kada je ekipa filma mještanima slala pisma upozorenja kako će se u narednim danima čuti pucnjava te da ne brinu jer je u pitanju samo snimanje filma.
U filmu se koristi jedini posljednji sačuvani tenk „Tiger I“, vozilo poznatije kao „Tiger 131“ koji pripada, ustvari, “Bovington Tank” muzeju. Ovo je prvi put u posljednje vrijeme da se na setu koristi pravi tenk.
Premijera filma u Americi očekuje se 14. novembra, a u Engleskoj 24. oktobra.

Posuđuje glas u “Mad Maxu”

Edin Gali u posljednje vrijeme posuđuje glas u animiranim filmovima, igricama, a danas ga očekuje snimanje za novi “Mad Max”.

– Snimamo “voiceover” u “Warner Bros” studiju. Koriste moj glas za jednu od uloga u filmu. Kako u posljednje vrijeme dosta snimam, nekada upravo pred snimanje dobijem tekst, tako da ću tek sutra (danas, op. a.) dobiti ono što trebam govoriti – kaže Edin.

 Avaz
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close