Ostali sportoviSportVisoko

Visočki enduro spektakl 13. i 14. aprila okuplja više od 215 učesnika iz 11 zemalja

Sve spremno za 4. Land of pyramids utrku: Visočki enduro spektakl 13. i 14. aprila okuplja više od 215 učesnika iz 11 zemalja

Veliki motociklistički i adrenalinski spektakl, koji svakog proljeća u našem gradu priređuju zaljubljenici u ove discipline, sve je bliže i brojni Visočani, kao i gosti iz cijele BiH i regije, i ove godine će imati priliku uživati u novom izdanju visočke enduro utrke.
Četvrti “Land of pyramids” događaj će 13. i 14. aprila dovesti brojne motocikliste i ljubitelje ekstremnih sportova u kolijevku srednjovjekovne Bosne i grad piramida.

“I ove godine četvrti dio utrke Land of pyramids ponudit će brojne zanimljivosti, a ono što je najzanimljivije jeste da zasad imamo 215 prijavljenih učesnika, mada postoje najave da će se još dosta vozača prijaviti na sam dan utrke. Zadovoljstvo nam je da ove godine imamo predstavnike 11 nacija, te da ćemo na ovaj način, uz podršku općine i privrednih subjekata, ponovo napraviti sjajnu promociju Visokog”, istaknuo je Emir Huseljić, član EMK “Enduro” Visoko i jedan od organizatora ovog spektakularnog događaja.

I ove godine centralno mjesto utrke bit će poznato visočko izletište Ravne, a kada je riječ o tehničkim detaljima, ovogodišnja staza bit će duga 48 kilometara, odnosno bit će duža za osam kilometara u odnosu na prethodnu godinu.

“Radovi na samoj stazi privodimo kraju, te je veći dio trase sprema, izmarkiran i očišćen. Ponosni smo što ove godine po prvi put imamo prvenstvo Bosne i Hercegovine u hard enduro disciplini pri SAMS-u te je, pored Cazina i Sarajevo, Visoko jedna od utrka koje će biti bodovane ove godine”, pojasnili su organizatori.


Dodali su i kako podršku, osim lokalne zajednice, dobijaju iz cijelog svijeta, te će i ove godine u Visoko stići njemački reporter Peter koji ovu utrku i naš grad promovira u cijelom svijetu. Posebno je zanimljiva podrška koja je stigla iz Makedonije, te će prvi put Land of pyramids posjedovati certificiranu mjernu službu, jednu od najboljih u regiji.

“Naravno, ovom prilikom želimo se zahvaliti svim sudijama, ljudima koji na bilo koji način pomažu organizaciju Land of pyramids događaja i, naravno, pozvati sve građane da nam se na izletištu Ravne pridruže 13. i 14. aprila. Sigurno će svi imati priliku da vide sjajnu utrku, neke od najboljih vozača naše regije u ovoj disciplinu, a vjerujemo da će mnoge obradovati i kratki defile koji planiramo napraviti kroz sam grad 13. aprila, kako bi vozači bolje upoznali naš grad, ali i kako bi naši sugrađani pozdravili vozače iz 11 država”, zaključili su organizatori.

Inače, enduro disciplina podrazumijeva kombiniranje snalažljivosti, velike količine adrenalina, upornost, taktičnost i ogroman napor u savladavanju svih prepreka. Sigurno je da će svi posjetitelji ovog, za naše prilike neobičnog događaja moći da uživaju u senzacionalnoj utrci, koja je još prije četiri godine izazvala veliko interesovanje u Visokom, BiH i regiji.

Svi oni koji žele nešto više saznati o utrci u danima koji predstoje moći će to napraviti na oficijelnoj Facebook stranici Land of pyramids – Enduro Visoko.

Visoko.co.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close