Visočke rukometašice srebrene u Zlatiboru, a Lana Lončar najbolja igračica

Članice ŽRK “Bosna” iz Visokog i to djevojčice 2000. godište, učestvovale su na turniru “Zlatibor for friendship”, koji je održan na ovoj srbijanskoj planini od 24. do 26. aprila.

Pored visočke ekipe, učestvovale su još ekipe Knjaz Miloš (Aranđelovac), Pg – bek (Podgorica), Priboj (Priboj) i Ulcinj (Ulcinj). Visočki sastav koji su predvodile trenerice Mirsada Kamarić i Suvada Mameledžija su osvojile sjajno drugo mjesto i to samo zbog minimalnog poraza od Knjaz Miloša 14:15 u drugom kolu. U ostala tri meča ŽRK “Bosna” je slavio pobjede i to ubjedljive, protiv Ulcinja je bilo 17:4, Priboja 15:5, a protiv Pg-Beka čak 14:1.
Visočki sastav su činile Žiga Džejna, Kaldžija Emina, Suljić Asja, Bećar Elma, Suljić Ajša, Redžić Melika, Sorguč Azra, Lončar Lana, Komljenović Ema, Bećirhodžić Hana, Alihodžić Muamera i Hodžić Lejla. Kako su istakle visočke trenerice, sve igračice su dale svoj puni doprinos za ovaj veliki uspjeh i zaslužuju sve pohvale.
Ono što je još jedno od priznanja, pored drugog mjesta i srebrenih medalja, jeste i nagrada za najbolju igračicu turnira koja je pripala Lani Lončar. Također treba naglasiti da je ŽRK “Bosna” osvojio i simpatičnu nagradu za najbolji “selfie” na terenu na turniru, kao i da je Mirsada Kamarić osvojila zlatnu medalju u izvođenju četveraca (u tom takmičenju su učestvovali treneri i organizatori turnira).

www.magazinplus.eu – Neven K./TV VI-NET

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close