Visoko

Visočanka Nejra Mlačo najbolji student Medicinskog fakulteta u Sarajevu za 2016/17. godinu.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović uručila je u ponedjeljak, 11.12.2017. godine, na prigodnoj svečanosti u Narodnom pozorištu u Mostaru, najboljim studentima sa sva 73 javna fakulteta u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade.

U skladu s Odlukom o provođenju postupka kandidiranja za dodjelu podrške, studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, i to po jednog sa svakog fakulteta, a prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo ovo ministarstvo.

Ovoj svečanosti prisustvovala je i Visočanka Nejra Mlačo koja je nominirana kao najbolji student Medicinskog fakulteta u Sarajevu za akademsku 2016/17. godinu.

“Ovo priznanje smatram jednom od potvrda o uloženom trudu i stečenom znanju. To je i potvrda da sam odabrala pravo životno usmjerenje. Smatram da ne bih mogla postići dosadašnje uspjehe tokom studiranja na Medicinskom fakultetu da zaista ne volim svoju buduću profesiju. Svako priznanje doživljavam kao dodatnu motivaciju, ali i odgovornost da nastavim ulagati u svoje znanje, da bih sutra bila što bolji ljekar i opravdala dodjeljene titule. Od samih početaka školovanja, porodica mi je velika podrška i trude se da mi omoguće idealne uslove za učenje. Ja sam perfekcionista koji studira na zahtjevnom fakultetu, ali uvijek se trudim da izdvojim vrijeme i za bliske osobe. Poručila bih mladih ljudima da ne postavljaju pred sebe granice nego izazove, sve je moguće ako to dovoljno žele. Ali na putu ka svojim ciljevima, nemojte zaboraviti naći vremena za ljubav, porodicu, prijateljstvo. Smatram da je tajna sretnih ljudi u uravnoteženosti svih sfera života, jer uzalud nam uspjeh ako ga nemamo s kim podjeliti.”, kazala je Mlačo u izjavi za Visoko.ba.

Visoko.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close