Visočanka kupila jaje na kojem je istaknut natpis “Allah”

Obični odlazak u prodavnicu i kupovina jaja za Visočanku Jasminu Memić se pretvorio u neobičan događaj. Školjka jaja je sadržavala i jedno zaista neobično i čudno jaje, koje je Jasmina odmah primijetila prilikom dolaska kući.

  Među svim običnim jajima iz prodavnice u kojoj svakodnevno kupujem, nalazilo se i jedno jako čudno jaje, koje je po sebi imalo čudne bore i ispupčenja, a po svom skromnom znanju koje sam imala, odmah sam mogla primijetiti da su ta ispupčenja formirala natpis na arapskom jeziku, natpis „Allah“. Jaje sam odmah pokazala i svojim ukućanima koji su ostali zatečeni natpisom na jajetu, pa smo odlučili da jaje zadržimo, odnosno da zadržimo ljusku jajeta – priča Jasmina Memić.

Jasmina Memić

Nakon što su primijetili zanimljivi natpis i još neke natpise po jajetu, odlučili su se konsultovati i sa nekim ko bi mogao da pročita ono što se krije na ljusci jajeta.

– Odmah sam se sjetila rodice koja je magistar, a ujedno i student na fakultetu Islamskih nauka i koja je završila medresu. I ona je bila zatečena viđenim i mogla je potvrditi da su ispupčenja na jajetu na arapskom jeziku formirala natpis „Allah“, a uz to mi je kazala da je vrlo moguće da se na jajetu ispisano još sitnijim ispupćenjima krije možda i cijeli ajet – istaknula je Jasmina.

Jasmina je odlučila da zadrži jaje i da pokuša naći nekoga ko bi uz natpis koji je već vidljiv, utvrdio i kakav se još natpis krije na ovom neobičnom jajetu.

(avaz)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close