Visoko

Visočanin Mirsad Sejdić prevaren za skoro 100.000 KM: Posudio sam ih direktoru nekadašnjeg vjerskog radija “Naba”

Visočanin se već nekoliko godina bori da vrati svoj novac

Visočanin Mirsad Sejdić od 2014. godine vodi pravnu, ali i druge bitke za povrat novca koji je, kako nam je kazao, posudio Muedibu Šahinoviću, nekadašnjem direktoru vjerskog radija „Naba“ iz Visokog, koji je u međuvremenu otišao za Srbiju, a protiv kojeg je i Islamska zajednica Srbije nedavno podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je obmanuo nekoliko fizičkih i pravnih lica predstavljajući se lažnim funkcijama.

– Šahinovića poznajem dugi niz godina, a u periodu do 2013. godine u nekoliko navrata sam mu posuđivao iznose od nekoliko hiljada KM koje je uredno vraćao. Tako je bilo sve do te 2013. godine kada sam mu posudio 50.000 KM, bez ikakvih kamata, a što je uredno ovjereno i kod notara. Od tada počinje i moj problem, pošto je Šahinović nestao iz Visokog, a ja sam ga tužio i u septembru 2014. godine dobio i pravosnažnu presudu u kojoj se navodi da mi duguje 70.000 KM, bez kamata i sudskih troškova. – priča Sejdić.

On je prošle godine uspio i doći do Šahinovića, koji ga je ponovo prevario, na način da mu je tražio još 20.000 KM koje mu je Sejdić poslao putem Western Uniona uz čvrstu garanciju da će do januara ove godine vratiti sva potraživanja.

– I posljednju prevaru sam pokušao prijaviti policiji, međutim oni su me uputili prema sudu i tužilaštvu, a ja više ne znam šta da radim. U međuvremenu se oglasila i Islamska zajednica Srbije obavještenjem u kojem se ističe da nisam jedini koji je prevaren i da nas je mnogo više, pa ovim putem apelujem na tužilaštvo, ali i policiju da se uključe u ovaj slučaj i pomognu, kako meni, tako i ostalim žrtvama ovog prevaranta. – kazao nam je Sejdić.

Istaknuo je kako zbog prevare nije u mogućnosti servisirati svoje obaveze prema banci, te kako mu se kuća i parcela našla pod hipotekom, a obraćao se i porodici Muediba Šahinovića, međutim, kako kaže, oni nisu bili spremni na saradnju i pomoć.

Islamska zajednica Srbije, Mešihat beogradski je 17. januara ove godine izdala i obavještenje koje prenosimo u cijelosti:

„Islamska zajednica Srbije podnijela je nadležnim organima Republike Srbije krivičnu prijavu protiv Šahinović Muediba, a zbog osnovane sumnje da je obmanuo nekolicinu pravnih i fizičkih lica lažno se predstavljajući izmišljenim funkcijama kako bi pribavio bespravno materijalnu korist u iznosu od više desetina hiljada eura. Imenovani u Islamskoj zajednici Srbije ne obavlja nikakvu dužnost te je iz navedenog razloga imenovanom zabranjen pristup službenim prostorijama IZ Srbije. Ovom prilikom obavještavamo i molimo sva oštećena lica i pravne subjekte da se obrate tužilaštvu odnosno organima MUP-a Republike Srbije“. – navedeno je u obavještenju koje potpisuje muftija beogradski, Mustafa ef. Jusufspahić.

Avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close