-TopSLIDEVisoko

Visočani drugoplasirani na takmičenjima Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK

Protekla tri vikenda Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom iz Zavidovića bio je domaćin sportistima devet općinskih članica Sportskog saveza OSI ZDK iz Tešnja, Maglaja, zenice, Kaknja, Visokog, Breze, Vareša, Olova i domaćina Zavidovića. Sve te aktivnosti održane su u okviru realizacije projekta “Resocijalizacija osoba sa invaliditetom kroz sport i rekreaciju”, koja je podržana kroz projektne aktivnosti od Ministarstva za rad i socijalnu politiku FBiH.

Kroz navedena druženja i takmičenja sportista ZDK upriličena su takmičenja u četiri sportske discipline: pikado, stoni tenis, šah i streljaštvo.

U subotu, 20. februara 2021. godine upriličene su dvije discipline, u kojima su nastupili strijelci i šahisti, a sve u skladu sa naredbama štaba za brojnost okupljanja u zatvorenim prostorima.

Nakon završenih termina predviđenih za šahiste, po deset minuta i strijelce po 20 dijabola u metu – mala serija, dobili smo i konačne rezultate, gdje su ekipe Udruženja za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom iz Visokog plasirane na drugom mjesto.

Strijelci poredak:

  1. SSR OSI  Tešanj  sa  pogođenih 663 kruga (Savez  za  sport i   rekreaciju OSI)
  2. USR OSI  Visoko – 530 krugova (Udruženje  za  spot  i rekreaciju  OSI)
  3. SSR OSI Maglaj   – 494 krugova.

U pojedinačnim kategorijama: SH-0 drugo  mjesto  pripalo  je  Karavdić  Mugdimu i SH-2 treće  mjesto  osvojio  je Vranac  Kemal, dok  je  u  kategoriji  žena  Hamida  Sejdić  izborila  zavidno  drugo  mjesto.

Kod  šahista  od  ukupno  devet ekipa  raspoređenih  po  četvorica  igrača  na  četiri ploče   plasman je:

  1. SSR OSI Zenica
  2. USR OSI Visoko
  3. SSR OSI Zavidovići

Po  pločama

1. ploča drugo mjesto zauzeo je Džafić Dževad iz Visokog

2. ploča prvo mjesto pripalo je iskusnom, najstarijem igraču na turniru Uzunović Abdulahu – Uzunu

3. ploča i treće mjesto pripalo je Mušinbegović Enveru

4. ploča treće mjesto osvojio je Meco Suad

Znajući da su i strijelci, kao i šahisti na turniru nastupili bez ikakvih priprema i uvježbavanja, te pod dojmom vijesti o smrti naših sportista Suvade Mameledžije i šahiste Muhameda Kadića, možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima.

Na samom kraju druženja, predsjedništvo SS OSI ZDK sa predsjednikom Senadom Goralijom dogovorilo je i nova takmičenja u kuglanju, koja će biti upriličena u narednom periodu.

Senad Goralija / SS OSI ZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close