Više od 100.000 misterioznih videa: Ko se krije iza ovog YouTube kanala?

Mnoge velike kompanije su pisale o tome i pokušali su locirati odakle videozapisi dolaze. Google je uspio otkriti odakle se videa uploaduju. A ko sjedi za računarom ili ‘u računaru’, niko ne zna. Da li nam pokušava nešto reći svojim videozapisima? Njegova videa spadaju u top listu misterioznih i neobjašnjivih YouTube videozapisa.

Naime, riječ je o YouTube kanalu “Webdriver Torso“. Osoba ili ‘mašina’ koja stoji iza ovog kanala, dnevno objavi 300 i više videa, veliki broj videa traje po 10 i 11 sekundi a nazivi videa su ispisani kao neke misteriozne šifre. Član je od 2013. godine na YouTube servisu i do sada ima više od 100.000 videozapisa, 12 miliona pregleda i skoro
80.000 pretplatnika (subscribera). Kanal nema ni logo niti banner kao ni opis. Svaki video se sastoji od pravougaonika i kocki u crvenoj i plavoj boji. U toku videa za tih 10ak sekundi, promijeni se par slideova uz tonove koji zvuče kao “beep” koji se također mijenjaju. Preporučujem da smanjite zvuk barem za malo, prije nego pogledate.

Od 100 hiljada videozapisa na kanlu ima samo jedan video koji se razlikuje od svih drugih. Taj video je objavljen prvi i snimljen je “Eiffelov toranj” u Parizu, a traje svega 6 sekundi i to je najgledaniji video na njegovom kanalu. Vjerojatno je riječ o alatu koji je programiran da obavlja jedan dio posla ili čitav, šta vi mislite?

https://www.youtube.com/watch?v=-w3c2j6jO5s

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close