Vijeće roditelja Gimnazije „Visoko“ ponovno aktuelizira rješavanje fiskulturne sale

Vijeće roditelja Gimnazije Visoko na sastanku održanom 10.12.2014. donijelo je zaključak o ponovnom aktiviranju rješavanja fiskulturne sale ove ustanove.

Formirana je radna grupa čiji će zadatak biti da u što skorijem periodu učini potrebne korake kako bi se ovaj problem riješio.

Učenici Gimnazije trenutno časove fizičkog vaspitanja obavljaju u Sali „Partizan“, što zbog udaljenosti od škole predstavlja problem, posebno u zimskom periodu.  Osim toga, postojeća fiskulturna sala “Partizan”  neuslovna  je i u zapuštenom stanju zbog lošeg održavanja, i kao takva predstavlja potencijalni problem za zdravlje učenika.

Projekat za izgradnju je već urađen, a i sredstva se mogu obezbijediti zahvaljujući donacijama.

Najveći problem za izgradnju jeste lokacija. Prvobitni plan bio je usmjeren na lokaciju preko puta sadašnje zgrade škole, međutim proširenjem vodozaštitne zone, ova lokacija je postala upitna.

S druge strane, adekvatna lokacija bi otvorila mogućnost i izgradnje nove školske zgrade, koja je također neophodna, a u sklopu koje bi bila i fiskulturna sala s bazenom.

Uvjereni smo da naša  vlast kao i javnost prepoznaju potrebe ove institucije, imajući u vidu broj učenika, te činjenicu da se taj broj konstantno povećava.

Također, ne smijemo zanemariti činjenicu da naša djeca imaju vrlo malo mogućnosti kad je u pitanju fizička aktivnost, te da su tokom školovanja često bili uskraćeni za časove iz ovog predmeta. To neminovno donosi probleme, prije svega u njihovom pravilnom fizičkom razvoju.

Stoga molimo i lokalnu vlast i stanovnike općine Visoko da nam pruže podršku i pomognu u pronalaženju i odobravanju lokacije koja bi bila najbolje rješenje za pružanje uvjeta školovanja budućnosti Visokog.

Vijeće roditelja Gimnazije „Visoko“

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close