Video: Turska delegacija u Visokom – bratimljenje općina Visoko i Altindag Ankara

U višednevnoj posjeti Visokom je delegacija iz Republike Turske: predstavnici općine Altındağ Ankara na čelu sa načelnikom Veyselom Tiryakiem, predstavnicima Turske državne agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) te Ministarstva okoliša Republike Turske.
Altındağ je jedna od devet općina u turskom glavnom gradu Ankari, a prema popisu stanovništva iz 2000. godine broji preko 407.000 stanovnika i nalazi se u centru Ankare.

Bratimljenjem općina uspostavit će se međusobna saradnja koja bi za Visoko mogla imati velikog investicijskog značaja.
“Ovo je prvi sastanak dvije bratske općine. Duboko vjerujem u našu buduću saradnju i razvijanje dobrih prijateljskih odnosa, te da će sa aspekta naših lokalnih zajednica doprinijeti razvoju boljih odnosa između dva naroda i dvije države. Zahvaljujem se gostima koji su danas stigli u Visoko”, kazala je načelnica općine Visoko Amra Babić.

Načelnica Amra Babić poželjela je dobrodošlicu turskoj delegaciji, te poželjela ugodan boravak u Visokom. Nakon toga je uslijedio sastanak delegacije iz Turske i Amre Babić, kojem su prisustvovali i pomoćnici načelnice, kao i vijećnici u Općinskom vijeću Visoko.

Načelnik općine Altundag Veysel Tiryaki u svom obraćanju je rekao:

Tiryaki je potom predao načelnici Babić potpisani ugovor, odnosno odluku Općinskog vijeća Altundag o bratimljenju sa općinom Visoko, a Babić je predala potpisani ugovor Općine Visoko i Povelju bana Kulina.

Delegacija Republike Turske u Visokom ostaje do 27.01. te su protokolom  predviđene posjete našim kulturno-historijskim znamenitostima, kao i drugim bitnim institucijama ovog grada.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close