Video: Svečana primopredaja dužnosti direktora u Medresi “Osman ef. Redžović”

Amfiteatar Medrese “Osman ef. Redžović”, danas je bio pretjesan da primi sve uzvanice, vakife i prijatelje ove odgojno-obrazovne ustanove. Primopredaja dužnosti direktora između prof. Džemala Salihspahića i prof. Dženana Handžića, bila je više od protokularnog čina.
Od septembra 1992. godine Salihspahić je, kao idejni začetnik ovog projekta, na čelu čajangradske Medrese. Danas je dužnost direktora prepustio svom dugogodišnjem zamjeniku Handžiću.
Bilo je danas i suza – razumljivo, i opravdano.
Uz reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića, muftije sarajevskog i zeničkog, bili su tu premijer Fikret Plevljak sa ministrima Ugarkom i Trifunovićem, općinska načelnica Amra Babić, te predstavnici Franjevačke zajednice u Visokom. Veliki broj visočkih privrednika – vakifa, također je danas bio u Medresi, na taj način izražavajući respekt i “starom” i “novom” direktoru Medrese.
Sam Džemal Salihspahić izrazio je iznenađenje auditorijumom koji mu je došao izraziti zahvalnost i respekta za sve što je postigao s projektom čajangradske Medrese:

Novi direktor Medrese prof. Dženan Handžić, učenik je prve generacije u istoj, a s današnjom primopredajom svrstave se među najmlađe direktore u Islamskoj zajednici BiH.

Premijer ZDK Fikret Plevljak:

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, nekada učenik prof. Salihspahića, evocirao je uspomene i na te dane, ali i naglasio da medresa “Osman ef. Redžović”, ako nije najbolja – da jeste među najboljim medresama u BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close