Video: “Rađanje lidera – Recep Tayip Erdogan“: Visočka promocija i direktni link s predizbornim skupom u Konyi

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan putem videolinka pozdravio je prisutne na promociji knjige “Recep Tayyip Erdogan – Rađanje lidera”, biografije turskog premijera, u Visokom.

Erdogan je danas govorio na mitingu u Konyi, u centralnoj Turskoj, u okviru kojeg je došlo do direktnog uključenja putem videolinka na promociju knjige u kino sali u Visokom, gdje je, između ostalih, bio prisutan i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Erdogan je pozdravio sve prisutne na promociji knjige u Visokom, nakon čega se Bakir Izetbegović, obratio prisutnima na mitingu u Konyi.Promocija knjige “Rađanje lidera – Recep Tayip Erdogan“ turskih autora Hüseyna Beslija i Ömera Özbayja, koja je održana u visočkom Gradskom kinu, bila je u znaku direktnog TV linka s predizbornim skupom u Konyi.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica organizator ove velike promocije knjige “Rađanje lidera-Recep Tayip Erdogan“, Izdavačke kuće Dobra knjiga: za visočke promotore je osigrala eminentna imena; prof.Mustafa ef.Spahić (Mujki), redatelj Gradimir Gojer, doc.dr. Dževad Hodžić, novinar i analitičar Mufid Memija, doc.dr Redžo Čaušević.

Poslije promocije knjige u Visokom, jedan autobus političkih aktivista i građana uputio se u Tursku s ciljem da proprate izbore u toj zemlji.

Podsjetimo, knjiga “Recep Tayyip Erdogan-Rađanje lidera”, autora Husejina Beslija (Huseyin Besli) i Omera Ozbaja (Omer Ozbay), prevedena je 2011. godine i po prvi put u BiH promovisana u Zenici, zatim u gradovima Bihaću, Bužimu, Brčkom, Bosanskom Novom. “Mostovi Prijateljstva BiH” zajedno sa Izdavačkom kućom “Dobra knjiga”, imaju namjeru da promovišu knjigu i u drugim gradovima BiH.

magazinplus.eu – AA

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close