VIDEO/ PO UZORU NA ISUSA: Papa Franjo oprao noge 12-orici štićenika doma za stare i nemoćne osobe, među njima bio i musliman

U okviru preduskršnje tradicije, papa Franjo je po uzoru na Isusovo pranje nogu apostolima, sinoć oprao noge 12 štićenika doma Don Gnocchi

(AA)

Lider Rimokatoličke crkve papa Franjo oprao je noge štićenicima doma za stare i nemoćne osobe “Don Gnocchi” kod Rima, što je jedan od njegovih upečatljivih preduskrsnih rituala sa porukom da želi da služi svim ljudima svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Papa se poklonio pred štićenicima Doma, a potom kleknuo i oprao noge 12 štićenika različitih nacionalnosti, starosne dobi od 16 do 86 godina. Među njima je bio i jedan musliman iz Libije.

Riječ je o običaju, koji je ranije prakticiran isključivo među svećenicima i samo kod muškaraca, a papa Franjo je prvi papa koji je po uzoru na Isusovo pranje nogu dvanaestorici apostola uveo ovu praksu.

Papa je kazao da je Isus čovječanstvu u naslijeđe ostavio da jedni drugima služimo i tom prilikom štićenicima i uposlenicima Doma čestitao Uskrs.

Podsjećamo da je papa Franjo prvi put ovaj ritual izveo prošle godine u popravnom domu Casal Marmo. Tada je noge oprao dvanaestorici osuđenika.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close