Video: Obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH

Polaganjem cvijeća na Spomen-kosturnicu poginulim borcima iz NOAR-a i na Spomen-obiležje šehidima i poginulim borcima iz proteklog rata, građani Visokog su započeli obilježavanje 25. novembar – Dan državnosti BiH.

U Velikoj sali Općine Visoko, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća, a prigodnim govorom prisutnim se obratila predsjedavajuća Općinskog vijeća Visoko Mirela Mateša Bukva. U svom govoru, istakla je da 25. novembar predstavlja dan kada su utvrđeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, te da je u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine na osnivačkom zasjedanju ZAVNOBiH-a, Bosna i Hercegovina pravno konstituisana kao država svih njenih ravnopravnih građana.

Također, na današnjoj svečanoj sjednici, kratkim historijskim časom i prigodnim govorom, obratio se i prof. Senad Hodović, direktor Javne ustanove Zavičajni muzej Visoko.

Svečanost obilježavanja 25. novembra, uveličali su i obogatili svojim nastupom učenici osnovne škole «Kulin Ban» Visoko i učenik Osnovne škole za muzičko obrazovanje «Avdo Smajlović» Visoko.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close