Video: Izetbegović, Babić i Alabras položili kamen temeljac “Stambeno-poslovno-rekreacionog centra Visoko”

Svečani čin polaganja kamena temeljca za “Stambeno-poslovno-rekreacioni centar Visoko”, u visočkom naselju Gornja Zimča, danas je okupio veliki broj zvaničnika –  svečanost je pratila i visoko delegacija Kraljevine Bahrein, ali i domaći političari predvođeni predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Ahmed Alabras, direktor i vlasnik firme „Abras Company“ kazao je danas u Visokom da ovaj komplesk ne predstavlja samo građevine, bazene, sportske terene i šetališta već mnogo više od toga.


Firma „Abras Company“ d.o.o. Visoko, u sinergiji sa Općinom Visoko, ima namjeru da izgradnjom „Stambeno-poslovno-rekreacionog centra Visoko“ postigne uspješnu investiciju i podigne nivo kvaliteta života građana ove općine, ali i kantona u kojoj se ova općina nalazi. Izgradnja ovog kompleksa ima višestruki značaj kako za investitora tako i za samu općinu Visoko. Planirano je da cjelokupan kompleks, koji se proteže na 400.000 m2, bude okončan za tri godine te da se u njemu otvori više od 100 radnih mjesta.

Do sada je uloženo više od 1,5 miliona KM, dok se do okončanja radova očekuje investiranje više od 20 miliona KM. Prednost u izvođenju građevinskih radova bit će data domaćim firmama, što znači dodatnu podršku angažiranju domaće radne snage.

Dodatna vrijednost ovog projekta ogleda se u činjenici da će bogati sadržaji Centra znatno poboljšati turističku ponudu i upotpuniti  sliku Visokog kao atraktivne turističke destinacije u BiH, saopćili su investitori.

Načelnica Općine Visoko Amra Babić je podsjetila da je Visoko, s ovim projektom, osim Ilidže, Hadžića, Ilijaša i Novog Grada postala još jedna bh. općina gdje će biti građena naselja za odmor, ali i napravljeni novi kapaciteti za razvoj turizma, zanatstva, uslužnih djelatnosti i trgovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir izetbegović je istakao da je današnja svečanost dobra prilika da okupljeni predstavnici vlasti, strani investitori i građani pošalju poruku o mogućnostima ulaganja u BiH.

magazinplus.eu

Vezane teme:

FOTO: Počela izgradnja stambeno-poslovno-rekreacionog centra u naselju Gornja Zimča

Visoko: „Stambeno-poslovno-rekreacioni centar Visoko“ u Zimči

Poziv građanima na polaganje kamena temeljca “Stambeno – poslovno – rekreacionog Centra Visoko” u naselju Gornja Zimča

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close