-TopSLIDEKulturaVideo

Video: HU “Grupa Omaha” Tešanj – Humanisti koji pomažu sugrađane svih nacionalnosti

Minulog vikenda održan je godišnji, svečani radni sastanak aktivista i članova HU ”GRUPA OMAHA” Tešanj, na kojem su članovi Udruženja upoznati sa svim aktivnostima, koje su provedene u proteklih 6 mjeseci, kao i o finansijskim aspektima svih humanitarnih akcija.

Nakon kratkog uvoda predsjednik Udruženja Suad Ibrahimović je informirao prisutne da je tokom prvih šest mjeseci ove godine podijeljeno oko 200 paketa humanitarne pomoći u vidu osnovnih životnih potrepština, a čija se vrijednost pojedinačno kretala oko 100 KM. Osim toga kako su prisutni dalje informirani provedene su tri akcije prikupljanja novčane pomoći za teško oboljele sugrađane i u tri akcije prikupljeno je oko 23 hiljade KM koje su uručene onima kojima je pomoć bila namjenjena.

Bila je ovo prilika i da se prisutnima simpatizerima i prijateljima Udruženja  uruče zahvalnice za doprinos akcijama i radu HU ”GRUPA OMAHA”. Zahvalnice su dodijeljene za firme i pojedince: AS Jelah, Muameru Planjac (Planjax), STR Medakovo, Madi Tešanj, STR „EiE“ Piljužići, Eurovez Tešanj, Mlin Dukat, Adi market, STR Drinčići, Euro centar, Danial'S, Koteks, Trgovinu Centar Šije, Enes Turkeš, Alija Sinanović, Ahmed Ganjgo, Jasmin Piro, Samir Sinanović, Šemsudin Džebo, Midhat Hajdarević te za medijsku kuću ZOS radio.

Svakako da se HU ”GRUPA OMAHA” tokom proteklih mjeseci izdvojilo od ostalih Udruženja činjenicom da vodi brigu i o povratnicima na tešanjsko područje koji su bez zaposlenja i u stanju su socijalne potrebe. Na naš upit predsjednik Udruženja o ovim aktivnostima, kaže da u HU ”GRUPA OMAHA” ne razlikuju ljude po imenu i prezimenu, već samo po činjenici da li trebaju pomoć ili ne.

Sa sastanka je ispred Udruženja upućena zahvala svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli rad Udruženja, te su najavili nastavak svih humanitarnih aktivnosti i dalje.

zosradio.ba
magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close