Video: BIOS se predstavio na FARMA danu u Švedskoj ambasadi u BiH

Zemljoradnička zadruga BIOS iz Visokog je učestvovala na “FARMA DAY 2013.” u Švedskoj ambasadi u Sarajevu. Projekt razvoja tržišne poljoprivrede (FARMA), koji zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA) polučio je izvrsne rezultate, istakao je na otvaranju FARMA dana u švedskoj ambasadi u Sarajevu ambasador ove zemlje u BiH Bosse Hedberg.

Švedski ambasador u BiH naglasio je da se poljoprivredni sektor u BiH nastavlja suočavati s novim izazovima, kao što je priključenje Hrvatske EU 1. jula. “No unatoč tome vjerujem da BiH ima kapacitete da se natječe na međunarodnim tržištima, da proizvodi mnogo više domaće hrane i smanji uvoz. Osim fantastičnih prirodnih proizvoda, najjači resursi koje ima ova zemlja su njeni poduzetnici, od kojih su neki danas sa nama”, rekao je ambasador Hedberg.

Zemljoradnička zadruga BIOS je na FARMA danu predstavila svoje proizvode, kao što su jagoda, trešnja, krastavci, paradajz, te ostalo voće i povrće svojih kooperanata.

U video prilogu donosimo razgovor s Adisom Hodžićem, PR-om BIOS-a:

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close