-TopSLIDENogometSport

Vico Zeljković: Podrška svim bh. klubovima u Evropi je privilegija i obaveza svih koji vole nogomet

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković uputio je poruku podrške bh. timovima pred nastup u UEFA-inom evropskim takmičenjima uz poruku da svi trebaju vjerovati u njihove dobre rezultate.

Zeljković je u objavi na svom Instagram profilu rekao da je obaveza svih onih koji vole nogomet da vjeruju u svoje državne ekipe te da im s tim u vezi pruži bezrezervna podrška.

“Klubovi iz BiH otvaraju takmičarsku sezonu ove sedmice nastupima u prvim pretkolima UEFA Lige šampiona i Konferencijske lige.

Ne želim da bh. predstavnici završe nadmetanje na međunarodnoj sceni već u prvom krugu kvalifikacija za UEFA-ina takmičenja. Vjerovati u svoje ekipe, pružiti im bezrezervnu podršku je privilegija i obaveza svih koji vole nogomet. Zato, s optimizmom iščekujem nastupe Zrinjskog, Borca, Tuzla Cityija i Veleža.

Sretno svima!”, poručio je Zeljković.

Prvi će na teren izaći nogometaši Zrinjskog koji će u srijedu dočekati Shefriff u meču Lige prvaka, a nakon toga će u 1. pretkolu Konferencijske lige nastupati Borac i Tuzla City. Velež, treći bh. tim koji igra Konferencijsku ligu, takmičenje počinje od 2. pretkola.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close