Veliko zanimanje za BiH na Sajmu turizma u Londonu

Uz podršku Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) hercegovačka turistička ponuda izuzetno je popraćena na najprestižnijem svjetskom turističkom sajmu World Trade Market London 2014.

Brojne hercegovačke turističke sadržaje, kao i neke dosad neviđene novitete, predstavila je Udruga Turistički klaster Hercegovina. Predstavnici turističkih zajednica tri kantona, Livanjskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog, te Turističke organizacije Trebinje, Zračne luke Mostar i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Na samitu održanom u utorak WTM i UNWTO okupili su ministre turizma i vodeće turističke stručnjake kako bi se istaknuli i postigli najbolji uvjeti za turističku promociju, industrijski razvoj i napredak. Na samitu ministara naglasak je stavljen na “Turizam i velika događanja: izgradnja trajne ostavštine”. Turizam i mega događaji su blisko povezani u današnjem globaliziranom društvu. Mnogi od sudionika mega događaja su upravo turisti, dok mega događaji imaju ogroman utjecaj u svim komponentama turističkog lanca vrijednosti. Osim neposrednih učinaka mega događaja u smislu investicija, razvoj infrastrukture, odnosno smještaja i prijevoza, urbanog razvoja i regeneracije, generacije zapošljavanja i brandiranja, postoji niz utjecaja koji bi trebali biti povezani s organizacijom “mega događaja”.

U srijedu je štand Udruge Turistički klaster Hercegovina posjetio ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović koji je pozdravio ovaj jedinstveni projekt.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close