Veliko interesovanje za zenički atletski miting

Međunarodni atletski miting “Zenica 2016.” ove godine okipit će više stotina atletičara i atletičarki iz 16 zemalja.

Organizacijski odbor ove manifestacije odlučio je da se miting održi 1. juna, a pripreme za njegovo održavanje teku prema planiranim aktivnosti organizatora iz Atletskog kluba “Zenica”.

Najatraktivnije discipline mitinga trebale bi da budu utrka na 800 metara za muškarce, zatim bacanje kugle i koplja, ali već sada se može reći da će gotovo sve dicipline, koje su planirane programom, biti pravi hit za ljubitelje atletike. Organizatorima pristiže veliki broj prijava vrhunskih atletičara, koji bi željeli nastupiti na mitingu, i ovo natjecanje bi moglo nekolicini najboljih omogućiti i nastup na ovogodišnjim olimpijskim igrama u Brazilu. Oni najbolji, koji su već osigurali vize za Olimpijadu žele u jakoj konkurenciji provjeriti formu i vidjeti koliko njihovi sadašnji rezultati zaista vrijede.

Na listi učesnika su najbolji zenički atletičari i evidentni olimpijski kandidati u Brazilu, trkač Amel Tuka, bacači kugle Mesud Pezer i Hamza Alić, ali i potencijalni olimpijac Dejan Mileusnić, koji će ovog vikenda na mitingu u Varšavi pokušati da osigura nastup na olimpijskim igrama.

Na mitingu će se definitivno pojaviti nekoliko atletičara koji su redovni na nastupima u okviru “Dijamantske lige”, ali većina njih još nastoji da osigura norme za Rio.

– Za naš miting vlada izuzeno veliki interes i s obzirom na to da smo ograničeni sa brojem disciplina i takmičara ovo je izuzetno priznanje za nas. Dolaze atletičari koji imaju rezultate među tri najbolja u utrkama ‘Dijamantske lige’, doći će nam trkači iz Kenije, Italije, Egipta, iz susjednih zemalja. Gotovo da ćemo imati predolimpijski miting – rekao je direktor zeničkog atletskog mitinga Aziz Kevelj.

Autor: N. K.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close