-TopSLIDEBiHPrivreda

Veliki trgovački lanac iz Sarajeva kupio hotel u Kiseljaku: Želimo oživjeti brend ‘Hotela Dalmacija’

BANJA KISELJAK MIJENJA VLASNIKA

Vjerujem da će novi vlasnici oživjeti brend “Hotela Dalmacija” i značajno obogatiti banjsku/hotelsku ponudu Kiseljaka – ističe predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini SBK


Nakon decenijskog stagniranja i više sudskih procesa, “Banja Kiseljak” u sklopu koje se nalazi hotel Dalmacija mijenja vlasnika.


Višemjesečni pregovori koji su vođeni na relaciji aktelnih dioničara i predstavnika firme Robot d.o.o. Sarajevo, uspješno su okončani, objavio je Elvedin Mušanović, predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini Srednjobosanskog kantona.


Renomirana firma Robot d.o.o. Sarajevo čiji su vlasnici iz Kiseljaka, postala je novi vlasnik hotela Dalmacije i na tome im iskreno i od srca čestitam, napisao je Mušanović.


– Strateški bitno, generacijski neprocjenjivo. Vjerujem da će novi vlasnici oživjeti brend “Hotela Dalmacija” i značajno obogatiti banjsku/hotelsku ponudu Kiseljaka. Na tom putu im želim puno sreće. Banjski turizam je svakako razvojna šansa kako za Kiseljak, tako i za Kanton – naveo je Mušanović i dodao kako je sretan što je dao skromni doprinos u ovom velikom iskoraku.

(DEPO PORTAL/ad)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close