Velika podrška Donni Ares na donatorskoj večeri na Bjelašnici – 16. aprila koncert u Zetri

Na Bjelašnici več u hotelu “Han” počela je donatorska večera na kojoj se prikuplja novac za liječenje bh. pjevačice Donne Ares, kojoj je prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran karcinom.

Uz umjetnički performans “Magacin Kabarea” i aukciju Donninih rukotvorina, prisutnima je predstavljena i Fondacija “Donna Ares”, koja će u budućnosti pomagati u liječenju osoba oboljelih od karcinoma.
Hrabra bh. kantautorica uz podršku supruga Džavida Ljubovcija odlučila je pokrenuti Fondaciju jer joj je, kako je istaknula, veliki broj prijatelja, kolega s estrade, ali i bh. građana dao podršku iskazao solidarnost u njenoj borbi.

– Zahvalna sam svima koji su došli večeras. Znam da ću pobijediti ovu bolest. Hvala svima od srca koji su došli da napravimo veliku stvar – rekla nam je ona.

Na donatorsku večeru do sada su pristigle brojne poznate ličnost, među kojima su i Nihad Alibegović, Semir Cerić Koke, Zana Marjanović, Neno Murić, Branka Sovrlić, Kemal Kozarić, Kemal Hasić, Emir Kapetanović, Eldin Huseinbegović…
Na aukciji su ponuđene i umjetničke slike, djelo Donne Ares, koje su, kako je kazala, nastale iz puke radoznalosti, odnosno testiranja vlastitih sposobnosti, a sve kako bi ih jednog dana prodala u humanitarne svrhe. Ares pažnju šire javnosti skrenula je svojim javnim istupima u kojima otvoreno govori o bolesti i problemima s kojima se susreće tokom liječenja.
Donna je sa osmijehom na licu dočekivala sve goste u hotelu. Otpjevala je nekoliko pjesama, a prvu koju je otpjevala posvetila je Kemalu Montenu koji je nedavno preminuo. Ares je najavila svoj veliki koncert koji će se održati 16. aprila u sarajevskoj Zetri.

– Prvo koncert pa onda rez – rekla je naša hrabra pjevačica.

www.magazinplus.eu – Express Magazin

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close