Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH u posjeti Varešu

Jučer, 07.08. 2014. veleposlanik Republike Hrvatske gospodin Ivan del Vechio, zajedno sa svojom saradnicom gospođom Ines Pacek boravio je u službenoj posjeti Varešu.

Posjeta je započela sastankom u kabinetu Općinskog načelnika gosp. Avdije Kovačevića kojem su prisustvovali: Mladen Rudež – pomoćnik federalne ministrice za okoliš i turizam, Zdravko Marošević – predsjedavajući OV Vareš, fra. Mirko Majdandžić – vareški župnik, Ibrahim Spahić – šef kabineta Općinskog načelnika. Sastanak je iskorišten za upoznavanje veleposlanika sa situacijom u Varešu te nekim osnovnim statističkim pokazateljima vezanim za Vareš.

U drugom djelu posjete veleposlanik se sastao sa vareškim privrednicima. Kao predstavnici vareških privrednika sastanku su prisustvovali: Milomir Marošević – suvlasnik firme MPM Vareš, Zijad Kamenjaš – suvlasnik firme Naha iz Dabravina, Izudin Sjerotanović – direktor firme BBM Vareš, Mladen Franjić – seosko domaćinstvo Grga, Mario Mirčić – predsjednik HKD Napredak podružnica Vareš, Fajko Kapetanović vlasnik firme Kapetanović d.o.o., Nikola Šimić – vlasnik firme Šimić prom i Sevledina Gondžo – direktorica firme TRD.

Veleposlanik je svakog od njih pozvao da predstavi svoju firmu raspitujući se da li postoji konkretna saradnja sa nekom od hrvatskih firmi, te kako se ta saradnja može poboljšati. U razgovoru koji je trajao više od sat vremena definirane su oblasti u kojima bi veleposlanik mogao pomoći, te je dogovorena konkretna saradnja sa nekoliko vareških poduzetnika.

Također veleposlanik je obećao da će pomoći u realiziranju projekata koje je Općina Vareš uputila prema Vladi Republike Hrvatske.

www.magazinplus.eu – Općina Vareš

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close