Velemajstori kod premijera ZDK

Premijer Fikret Plevljak, sa ministrom Rifatom Delić, privatno dokazanim šahistom i šefom ureda Dženanon Begovićem, ugostio je predsjednika Šahovskog saveza ZDK Fahrudina Ćerima, te velemajstore Emira Dizdarevića, rođenog Zeničanina i šahovskog reprezentativca BiH i Sinišu Dražića, potpredsjednika Šahovskog saveza Vojvodine i bivšeg selektora. Velemajstori Dizdarević i Dražić učestvuju na 16. međunarodnom šahovskom turniru “Zenica 2012.”, koji se održava od 12- 18. novembra u Zenici, u organizaciji šahovskog kluba “Preporod”.

Tokom susreta u sjedištu ZDK razgovaralo se o mogućnosti organiziranja šahovskog turnira u Zenici na kojem bi učestvovali šahisti Zeničko- dobojskog kantona, Vojvodine i Istarske županije obzirom da su već uspostavljene posebne veze ZDK i AP Vojvodina, koja ima izuzetnu saradnju sa Istarskom županijom. Šahovski turnir bi, nedvojbeno, doprinio uvezivanju ove tri regije i u sportskoj oblasti.

Ovom prilikom, velemajstor Emir Dizdarević je uručio premijeru Plevljaku autorsku knjigu pod nazivom “Zvjezdani trenuci šaha u BiH- Olimpijade Manila 1992., Moskva 1994., Jerevan 1996.”

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close