KošarkaSport

Vedran Bosnić: U Latviju idemo da se borimo i pobijedimo

Selektor košarkaške reprezentacije BiH

Vedran Bosnić: U Latviju idemo da se borimo i pobijedimo

“Zmajevi” se okupili u Sarajevu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. 

“Zmajeve” na startu očekuje gostovanje Latviji u Rigi (21. februar), dok ćemo tri dana kasnije (24. februar) biti domaćini Grčkoj u Tuzli. 

Iako i Latvijci i Grci važe za favorite (u našoj kvalifikacijskoj grupi je i Bugarska), selektor Vedran Bosnić kaže da ćemo pokušati iznenaditi oba ova rivala.

– Atmosfera je dobra, nema povreda, očekujemo da ćemo biti kompletni već na poslijepodnevnom treningu. Ne spremamo se samo da igramo utakmicu, već se spremamo za pobjedu u Latviju. Idemo da se borimo i pobijedimo – kaže Bosnić. 

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović je rekao da postoji dobra atmosfera i u Savezu i reprezentaciji. Posebno je zahvalio generalnom sekretaru Ameru Čolanu na konsolidaciji Saveza te novom direktoru reprezentacije Samiru Avdiću, koji je za kratko vrijeme obavio mnogo posla. 

Istakao je Teletović pristup i rad selektora Bosnića te pohvalio entuzijazam reprezentativaca s kapitenom Miralemom Halilovićem na čelu, koji su se, bez obzira na naporne klupske sezone, odazvali pozivu selektora. 

– Iako je period za pripreme kratak, dobro se uklapamo, imamo kontinuitet u radu sa selektorom. Možemo ići na obje pobjede – kaže Halilović. 

Reprezentacija u Latviju putuje 19. februara, utakmica je na rasporedu dva dana kasnije u Rigi. Potom se ekipa vraća u BiH, odnosno u Tuzlu, gdje ćemo ugostiti Grčku. 

– Zahvalni smo Tuzli, koja će biti organizator utakmice protiv Grčke. Nadamo se da ćemo proslaviti dvije velike pobjede – rekao je Čolan.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close