Vedad Ramić prvak Balkana u plivanju

Iz grčke Larise stigla je lijepa vijest iz sporta. Sarajlija Vedad Ramić (17), reprezentativac Bosne i Hercegovine u plivanju, osvojio je zlatnu medalju na Balkanijadi za juniore u disciplini 50 metara delfin.

Rezultatom od 25,25 sekundi Ramić je ostavio iza sebe takmičare iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Grčke, Makedonije, Turske, Crne Gore i Kipra i BiH donio jedino zlato.

– Konkurencija je bila jaka, ali sam uspio. BiH nema tradiciju osvajanja medalja na većim takmičenjima pa je moja pobjeda snažno odjeknula. Pripremao sam se za Balkanijadu, ali nisam očekivao zlato. Nakon što sam prvi stigao do cilja, jednostavno mi je desetak minuta trebalo da shvatim šta sam napravio – prenio nam je utiske iz Grčke Vedad Ramić, član GKVS Sarajevo.

Ovim rezultatom Ramić je ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama mladih u Kini ove godine. No, upitno je hoće li tamo ići, jer Plivački savez BiH nema novca, a ionako su roditelji snosili sami troškove prijevoza, smještaja i učestvovanja na velikim takmičenjima.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close