-TopSLIDENogometSport

Većini selekcija ne pada na pamet da kleče uoči starta utakmica na EP-u

EURO 2021.

Poznati engleski medij Daily Mail pisao je o selekciji Hrvatske odnosno o tome zašto i kako njeni fudbaleri nisu klečali na nedavnoj utakmici protiv Belgije, a u znak podrške pokretu Black Lives Matter (BLM).

Dodatno podlogu za ovu temu Englezi su pronašli u činjenici da se upravo Engleska i Hrvatska sreću uskoro u 1. kolu grupne faze Eura naredne nedjelje, te već sad tvrde kako Hrvati neće klečati u znak podrške BLM-u. 

Za razliku od njih, engleski igrači pridružili su se podršci BLM-u, što je bilo i za očekivati s obzirom na veliki broj tamnoputih igrača u ekipi, ali su im vlastiti navijači zviždali zbog toga u posljednje dvije utakmice, protiv Austrije i Rumunije, piše, između ostalog, Daily Mail, a prenio je Index.hr.

Hrvatska selekcija nije jedina koja neće klečati uoči početka susreta utakmica na Euru. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švicarska, Sjeverna Makedonija, Španija, Švedska i Njemačka nisu izjasnile, ali nisu ni klečale u zadnjim utakmicama.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close