Večeras se spušta zavjesa na 20. izdanje Sarajevo Film Festivala

Dodjelom nagrada večeras će na svečanosti u Narodnom pozorištu biti spuštena zavjesa na 20. izdanje najveće regionalne filmske smotre – Sarajevo Film Festivala (SFF).

Svečanosti zatvaranja Festivala prisustvovat će brojne zvanice i gosti te filmski stvaraoci iz regije.

Zvanične festivalske nagrade – Srce Sarajeva bit će dodiljeljene u kategoriji Takmičarskog programa igranog filma za najbolji film, najbolju glumicu i glumca, te Specijalna nagrada žirija.

Srce Sarajeva bit će dodijeljeno i za najbolji film u kategoriji Takmičarskog programa kratki film, dok je za Takmičarski program dokumentarni film predviđena dodjela Srca Sarajeva za najbolji film te Specijalna nagrada žirija.

Također će biti dodijeljene i partnerske nagrade. Bit će upriličena nominacija sarajevskog kandidata za Evropsku filmsku nagradu 2014. za kratki film, te Nagrada za ljudska prava koja se dodjeljuje filmu iz Takmičarskog programa dokumentarnog filma.

Tu su i nagrada EDN talent grant, ustanovljen kroz saradnju SFF-a i Evropske dokumentarističke mreže u svrhu podrške autorima dokumentarnog filma iz regije, Nagrada CICAE koju najboljem filmu iz Takmičarskog programa igranog filma dodjeljuje Međunarodna konfederacija umjetničkih kina, te Cineuropa nagrada koju dodjeljuje Cineuropa portal posvećen evropskoj kinematografiji i njenim stvaraocima za ostvarenje što promovira ideje evropskog dijaloga i integracije.

Nezaobilazno, najboljem ostvarenju na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu bit će dodijeljena i Nagrada publike.

www.magazinplus.eu – Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close