Večeras protiv Islanda: Svi u Skenderiju, Zmajevi traže pobjedu!

Nakon dosadašnjih pet baraža u kojima rukometna reprezentacija BiH nije ostvarila plasman na neko od velikih takmičanja, naš tim će večeras protiv Islanda u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija (20.15 sati) u prvom meču dodatnih kvalifikacija za SP 2015. pokušati načiniti prvi iskorak u rušenju neugodne tradicije.

(Oslobođenje)

Bh. reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić pozvali su navijače da pomognu!

“Stvarno će nam biti potrebna podrška. Bez toga, bojim se, nećemo uspjeti da dobijemo favorizovani Island. Rival je veoma jak. Na posljednjem EP-u, Island je osvojio peto mjesto. Ipak, sigurno je da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Naš zadatak je da pobijedimo. Ako nam se to desi, bilo bi najbolje da ne bude bilo kakve euforije. Sve će ostati otvoreno do posljednjeg trenutka, odnosno revanša u Reykjaviku”, rekao je pivot Senjamin Burić.

“Imamo šanse za prolaz. Dobro poznajemo Island. Vjerujemo u sebe i mislim da zaslužujemo da odemo na veliko takmičenje”, istakao je Senjamin Burić.

Njegov brat i golman Benjamin Burić istakao je da su šanse na papiru 60:40 za rivala, ali i dodao da to ne mora ništa značiti.

“Ulogu favorita prepuštamo Islandu, a mi ćemo izgarati na terenu kako bismo se kvalifikovali na SP, kao što su to uradili i naši nogometaši.”

Legendarni bivši golman bh. tima Enid Tahirović naglasio je da je najvažnije da se  tehničke greške smanje na minimum.

“Sve linije u igri naših moraju biti posložene kako treba, od golmana preko odbrane do napada. Ključno je ne srljati, nego igrati polako. Neka oni žure. Mi moramo igrati na sigurno i graditi pozicije za šutiranja, a nikako bilo šta forsirati”, rekao je Tahirović.

Večerašnji duel sude rumunski arbitri Sorin-Laurentiu Dinu i Constantin Din, a delegat je Marjan Načevski (Makedonija).

Cijena ulaznice je 10 KM.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close