Ostali sportoviSport

Vaterpolo: Hrvatska savladala Mađarsku i osvojila drugu titulu prvaka svijeta

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu u Budimpešti savladala Mađarsku rezultatom 8:6 i na taj način došla do druge titule prvaka svijeta nakon 2007. godine.

Hrvatska je već nakon prvih osam minuta susreta stavila do znanja domaćoj selekciji kako će se susret odvijati. Tucakovi izabranici su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 4:0 i tako stekli ogromnu prednost.

Mađari su početkom druge četvrtine smanjili na 4:2 i na taj način se vratili u meč. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Na početku treće četvrtine Erdelyi je pogodio za 4:3, a potom tri minute prije kraja ove dionice igre Manhercz je poravnao rezultat na 4:4, ali potom Garcia pogađa za novo vodstvo Hrvatske 5:4, a potom i za 6:4.

U posljednjoj četvrtini Sukno je povećao prednost Hrvatske na 7:4 i na taj način je osigurao zlato svojoj reprezentaciji.

Vamos je smanjio na 7:5, a potom i na 7:6 tri minute prije kraja meča, ali Sukno svojim 16. pogotkom na prvenstvu ponovo odvaja Hrvatsku na plus dva (8:6), što je bio i konačni rezultat susreta.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close