LifestyleLjubav i sex

Vaš penis se može smanjiti i to za čak dva i pol centimetra

VAŠ PENIS SE MOŽE ZAUVIJEK SMANJITI, POGLEDAJTE ZBOG ČEGA

Žao nam je, dečki, ali imamo loše vijesti za vas. Vjerovali ili ne, penisi se mogu smanjiti i to za čak dva i pol centimetra.

Neke od uzroka ove neželjene pojave nikako ne možete izbjeći, no kad je riječ o drugima, itekako možete smanjiti rizik da vaš ponos postane manji. Prosječna duljina penisa je 13,12 centimetara, dok mu je obujam u prosjeku 11,66 centimetara u erekciji, piše The Sun.

Zbog stvari koje ćemo navesti u nastavku mogli biste ostati bez pokojeg centimetra.

Pušenje

Ovo bi mogao biti razlog koji ste tražili da zauvijek prestanete pušiti. Neki od toksina u cigaretama mogu uništiti krvne žile u penisu, zbog čega ne samo da će vam penis biti manji, nego ćete imati problema i s erekcijom.

Lijekovi

Neki lijekovi, posebice oni namijenjeni uklanjanju poteškoća s prostatom mogu uzrokovati smanjenje vašeg penisa. Ista nuspojava zabilježena je i kod nekih antidepresiva i antipsihotika.

Starenje

Tu ne možete puno napraviti, neizbježno je. Penis i testisi smanjuju se kako se nakupljaju masnoće u krvnim žilama.

Operacija prostate

Oko 70 posto muškaraca koji su zbog tumora uklonili prostatu doživjeli su i smanjenje penisa. Liječnici ne mogu objasniti zašto.

Peyroniejeva bolest

Zbog ovog zdravstvenog stanja penis se savija tijekom erekcije, zbog čega se žile stišću, a penis smanjuje, piše Index.hr.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close