NogometSport

Varešanović: Silić se uhvatio za genitalije i rekao mi da će nas on sam pobijediti

Olimpik je u 14. kolu Prve lige Federacije BiH remizirao na gostovanju u Bugojnu, bilo je 1:1, a nakon susreta gosti iz Sarajeva su bili nezadovoljni suđenjem Sanela Silića koji je gostima podijelio četiri crvena kartona.

Varešanović je rekao da sudija Sanel Silić nije dijelio pravdu nego nepravdu.

”Svaki komentar nakon ovog suđenja je suvišan. On nije dijelio pravdu nego nepravdu danas. Cijeli stadion mu se smijao, dao nam je četiri crvena i šest-sedam žutih kartona u utakmici gdje nije bilo faula za kartona. Dva penala nam ne svira, pitaju ga naši igrači šta si nam svirao, a on kaže korake. Meni je rekao da će nas on sam pobijediti, gleda me i smije se, hvata se za genitalije”, rekao je Varešanović za naš portal i dodao:

”Ovo što rade je nevjerovatno. Iskra je odigrala korektnu utakmicu, nisu starta napravili, ali otkako je utakmica počela sudije su počele sa svojim lakrdijama. Nemam riječi, ne mogu reći da je lopovluk, ovo je nešto više od toga. Nije bitan rezultat, ja ovoliku pljačku nisam vidio u životu. Nadam se da će klub stati iza ovoga i da će snimak poslati UEFA-i, pa da se sve raščisti”.

Delegat je u svom izvještaju naveo da su igrači Olimpika psovali sudijama, no Varešanović je to demantovao i rekao da je to izgovor.

”To je izgovor, naši igrači nisu nikome psovali, a igrači Iskre su svjedoci tome. Oni su se smijali njegovom suđenju. Delegat može staviti šta hoće i mogu nas kažnjavati, a što on meni psuje majku i kaže sad ću vas sam pobijediti i hvata se za genitalije, te svira korake, šta ćemo sa tim? Ja veće kriminalce nisam vidio u životu”, završio je Varešanović.

sport1.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close