Vareš: Održan Kid's festival u okviru IKS projekta

U razdoblju od 15.07. do 05.08.2014. godine volonteri UG Narko NE u Varešu su realizirali projekt Interkulturalne sedmice/tjedni (IKS). Dio ovoga projekta obuhvaćao je i rad s djecom. Volonteri iz Vareša organizirali su dvosatne radionice na kojima su djeca imala priliku usavršiti svoje kreativne i stvaralačke sposobnosti, ali i pokazati sportski duh.
Vrhunac ovih aktivnosti predstavljao je Kid's festival koji je održan 05.08.2014. godine (utorak) s početkom u 15 sati, a kojem su prisustvovala djeca iz Vareša i Budoželja. Također, veliki broj roditelja je podržao ovaj projekt svojim dolaskom.

Ni vremenske neprilike nisu uspjele izbrisati osmijehe s dječjih lica, unatoč tome što su radionice održane u MSŠ „Nordbat 2“, a ne ispred Osnovne škole Vareš kako je ranije bilo planiranio. Pregršt igara, zabave, smijeha obilježilo je ovu manifestaciju i svi su složni da je našem gradu potrebno više ovakvih i sličnih događanja.
Voditelji festivala bili su voloneri Andrea Josipović i Tarik Kovač, a prisutnima se obratila i sestra Magdalena Schildknecht, direktorica Udruženja, te Rusmir Berberović, pomoćnik načelnika za društevene djelatnosti Općine Vareš. Bio je ovo jedan lijep projekt za vareške mališane u kojem su korisno i zabavno proveli jedan dio ljetnog raspusta.

www.magazinplus.eu – Radio Bobovac

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close