-TopSLIDEKošarkaSport

Vapaj iz OKK Čelik: Više nemamo kuda, igrači su gladni

KLUB PRED GAŠENJEM

Vapaj iz OKK Čelik: Više nemamo kuda, igrači su gladni

Zeničani se oglasili saopćenjem

Košarkaši, treneri i medicinski tim Omladinskog košarkaškog kluba Čelik, koji će sutra u 17.00 sati na svom terenu igrati prvenstveni meč protiv Leotara, odlučili su upozoriti javnost s teškom materijalnom situacijom u klubu – istakao je prvi trener Josip Pandža.

– Nemamo drugog načina, nego da se na ovaj način obratimo javnosti. Više nemamo kuda, jer plaća nema i klub se gasi – upozorava Pandža.

Svi zajedno su, dodaje, sačinili saopćenje za javnost, u kojem podvlače kako su “u posljednja četiri mjeseca, igrači dobili jednu plaću, a trener nijednu”.

– Imamo treći najjeftiniji roster u ligi, igrači nemaju hranu od kluba, na put idemo kombijima koje voze fizioterapeut i trener. Samo da bismo uštedili klubu sredstva. Nije nam teško. I šutimo. Mlađi igrači dođu i kažu da su gladni. Skupimo između sebe sredstva i jedu. I šutimo i dalje.

I nije bitno šta jedemo, nego šta nas jede. I pojela nas laž. I shvatili smo da između dobrog koji šuti i budale ima razlika. Dobar je veća budala. Spominjao se štrajk, pa smo odustali. Želimo da igramo. Da se takmičimo s drugima. Da pokažemo da i u blatu možemo biti uspješni. A vama, koji lažete svaki dan, želimo da doživite jednom da vam neko četiri mjeseca ne da platu da vidite kakvo je to poniženje. A vašoj djeci ne želimo da ikad budu gladni kao naše kolege, jer je to traumatično i nije za ljude – ističe se u tom saopćenju.

Sve koji mogu, pozivaju da ih sutra dođu podržati u utakmici protiv Leotara, jer ovaj klub je “veći od svake laži”.

– I bez laži može biti brend. Mi ćemo se na terenu potruditi da to i bude. Prošle sezone smo s minimalnim sredstvima bili treći u državi. A sad bez ijedne marke igramo. Dajemo svoja sredstva. I opet ćemo biti konkurentni svima. Mi smo dokazali da volimo ovaj sport i klub – ističu u svom saopćenju.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close