UŽ “Zlatne ruke – Moštranke”: Pomoć mnogobrojnoj porodici Dervić iz sela Čakalovići

UDRUŽENJE ŽENA „ZLATNE RUKE-MOŠTRANKE“

DONOSE RADOST ZA PORODICU DERVIĆ IZ ČAKALOVIĆA

 

U danima kad  većina stanovnika zemaljske planete priprema  novogodišnju trpezu  jela i pića, obićno zaboravljajući na  one koji nemaju ni krov nad glavom, ni vodu da se operu i napiju a ni dovoljno hrane da mogu mirno doćekati osvit zore,  i znati da imaju obezbijeđen doručak.

Vrijedne članice UŽ „Zlatne ruke- Moštranke“  već nekoliko godina zaredom, trude se da obezbijede paketiće radosti sa potrebnom hranom,  garderobom i igračkama  za mnogobrojnu porodicu Dervić iz sela Čakalovići.

Selo Čakalovići, poznato kao selo koje odumire, u kome je sniman film „Ljubav na međi“.  Od nekad većeg broja domaćinstava  danas  u istom živi pet porodica i najbliže naseljeno mjesto im je Orašac do kojega dolaze makadamskim putem. Putem  kojim svakodnevno prolaze djeca Dervića, odlazeći u školu.

Dolaskom u ovu porodicu , zaista se osjeti radost i veselje djece koja već 5-6 godina žive samo sa ocem, jer je majka preselila na bolji , vjećni svijet.

Nek vam je sretna i berićetna Nova 2016. godina, ali i pored svih ugođaja koje će te imati , sjetite se i ovakvih porodica i djece…..

 

Senad Goralija

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close