Uz reformsku petorku i zamjenik predsjednika i potpredsjednik SDA Osmanović i Softić

Reformskoj petorki, ako je suditi po današnjoj fotografiji iz jednog sarajevskog restorana, a u čijem posjedu je novinska agencija Patria, pridružio se i jedan od potpredsjednika SDA i delegat u Domu naroda BiH Safet Softić.

Prije Softića, svoju podršku iskazao je zamjenik predsjednika SDA i državni ministar za izbjeglice i raseljena lica Adil Osmanović.

Kako Patrija saznaje, sve je više visokih funkcionera SDA koji podržavaju zahtjeve reformske petorke, a kako bi se samovolja pojedinaca koji su i doveli do nezadovoljstva unutar stranke neutralisala.

Podsjećanja radi, reformska petorka koju čine četiri državna zastupnika Sadik Ahmetović, Salko Sokolović, Šemsudin Mehmedović, Senad Šepić i bivši visoki stranački funkcioner Fuad Kasumović uputila je nedavno pismo predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću sa prijedlogom mjera koje treba poduzeti kako bi se unutarstranačka polarizacija stranke zaustavila.

Za sada Izetbegović nije odgovorio na njihovo pismo, a prije nego ga je i dobio, u medijima je najavio da nema namjeru pregovarati sa nezadovoljnicima koji su se pojavili nakon Kongresa SDA.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close