UTOK i Haad otvaraju 31. Nivea BH fashion week Sarajevo 2013.

Čast za svečano otvaranje 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo imaju najbolji domaći proizvođači čija revija nosi naziv UTOK Fashion Show i renomirani BH modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad!
UTOK Fashion Show nam otkriva i ključ uspjeha, a koji glasi: puno klasike, dosta elegancije, malo odvažnosti i ponešto vlastitog stava, dok je kolekcija Adnana Hajrulahovića Haad-a inspirisana pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljeđe naše domovine.
31. po redu Nivea BH Fashion Week Sarajevo, najznačajniji BH modni događaj u kojem svoj rad promoviraju BH modni dizajneri, mladi BH dizajneri, te najbolji BH domaći proizvođači koji su među rijetkima opstali na domaćoj modnoj sceni i koji su svojim radom i kvalitetom proizvoda dokazali da su među najboljima u našoj zemlji.
Povodom svečanog otvaranja 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, na dan 02.11.2013. u kongresnoj dvorani Hotela Holiday Inn, u sklopu revije Udruženja tekstila, obuće i kože pod nazivom UTOK FASHION SHOW, ženske i muške kolekcije poznatih domaćih brendova, kao što su Nerzz Bešlagić Visoko, Kula Gradačac, Borac Travnik, Master Fashion Travnik i Exclusive lingerie Banja Luka – zasigurno će naći put do srca svih istinskih ljubitelja dobrog stila, elegancije i mode.
PLAVO-ful“Nerzz Bešlagić” je domaći brend s dugogodišnjom tradicijom izrade odjevnih predmeta od kože i krzna. Kolekcija koju će predstaviti je izrađena od najfinijih materijala kože i krzna.
Pored crnih i braun nijansi u ovoj kolekciji su zastupljeni i modeli jarkih i intezivnih boja plave, zelene i crvene.

Proizvodni kapaciteti Master Fashion Travnik su 100%  namjenjeni inostranom tržištu zahvaljujući strateškom partneru – firmi Ahlers iz Njemačke koji obezbjedjuje posao i vlasnik je brendova kao što su: “Pierre Cardin“, Otto Kern“ i Baldessarini“ i za koje „Master Fashion“ uspješno proizvodi sakoe, odjela, hlače i mantile. Muška kolekcija koju će predstaviti na modnoj reviji je izrađena od vrhunskih materijala i rezultat su provjerenog tima modelara i dizajnera Firme Ahlers a koji su nastali u proizvodnim linijama „Master Fashion“. Moderan muškarac u njihovim modelima istovremeno izgleda poslovno i ležerno, ozbiljno i šarmantno.
Ženske i muške kolekcije poznatog BH brenda Kula Gradačac nalaze se na na svjetskom tržištu od 1973 godine, kada su počeli saradnju sa njemačkom firmom ‘Brinkmann’. fashion-kula-gradacac-01Danas Kula predstavlja modernog i respektabilnog proizvođača ženske i muške kolekcije čiji su nezaobilazni odjevni komadi za poslovni, sportski ili casual look. U kolekciji dominira boja crvenog vina, a tu su i svjetlije nijanse kaputa i jakni za sve prilike od onih strogo poslovnih i casual varijanti do upečatljivih kaputa, užeg kroja i dvorednog kopčanja koji sjajno pristaje uz suknje. Reklamnu kampanju za modnu kuću Kula snimila je aktuelna Miss BiH, Sanda Gutić a muški model je Zlatan Simikić.

„Borac“ Travnik duži niz godina nudi usluge krojenja i šivenja za poznate svjetske kompanije  Hugo Boss, Piere Carden, Gross, Ahlers… Konfekcija “Borac” je najveći i najkvalitetniji bosanskohercegovački proizvođač odjeće za muškarce. Kolekciju za žene, razvijaju sa posebnom pažnjom, kako bi i u tom segmentu preuzeli primat na domaćem tržištu.
Robne marke su: “Accent“ – kolekcija za muškarce; “Gala“ – kolekcija za žene i “Fortitudo”  – sportski program za muškarce i žene. Kreacije pružaju široku mogućnost maštovitog kombiniranja, što osigurava praktičnost u odijevanju, u skladu sa modnim trendovima u odijevanju uz opredjeljenost i prilagođavanje zahtjevima tržišta.
Kompanija ”Exclusive lingerie”  ove godine obilježava dvadeset pet godina vrlo uspješnog poslovanja u oblasti proizvodnje ženskog intimnog rublja i kupaćih kostima,  prepoznatljivih po kvalitetu i udobnosti. Na reviji će predstaviti kolekciju kupaćih kostima za ljeto 2014. godine.
fashion-haad-sarajevo-01Bilo da ste poklonik casual, poslovnog ili elegantnog odijevanja, UTOK Fashion Show je za Vas pripremio vrhunski izbor modernih odjevnih komada, koji ne samo da su kvalitetni i udobni nego i prilagodljivi osobnom stilu pojedinca. Nakon što pogledate revije najboljih domaćih proizvođača UTOK Fashion Show otkrićete ključ uspjeha koji glasi: puno klasike, dosta elegancije, malo odvažnosti i ponešto vlastitog stava!
Isto večer, 02.11.2013. godine, nakon revije UTOK Fashion Show, uslijedit će samostalna modna revija renomiranog modnog dizajnera Adnana Hajrulahovića – Haad-a. Kolekcija je inspirisana  pokretom, ritmom i slobodom kroz kulturno nasljedje naše domovine. Osvježenje je na našoj modnoj sceni. Sama postavka revije krije mnoga iznenađenja i novitete i svakako je vrijedna pažnje. Revija je to večernje mode. Svrsishodnost kolekcije je jedan od bitnih aspekata Haad-ovog stvaralaštva jer kolekcija nakon revije dobija svoje mjesto u showroomu Haad na V spratu BBI Centra u Sarajevu.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close