Uticaj šećera i meda na organizam

Med je vrlo kalorična namernica i kao takva se koristi u manjim količinama. Jedan kg meda ima istu kalorijsku vrednost kao 3 kg ribe, kg šunke ili 50 jaja. Ali je takođe i jedina namernica koja osim svoje velike kalorijske vrednosti sadrži i veliki broj hranljivih materija. Bogat sadržaj vitamina i minerala omogućava mu da se koristi i kod lečenja raznih zdravstvenih problema. Konzumiranje šećera, ogoljenog energenta,
oduzima nam fermente, minerale i vitamine u njegovoj apsorpciji u organizmu.

Postavlja se pitanje, zašto lekari i pored naučno utvrđenih činjenica o delotvornosti meda ipak med retko kad preporučuju a dijabetičare savetuju da ga izbegavaju. Odgovor je više nego jednostavan, na tržištu Srbije se nalazi više od 80% veštačkog i nekvalitetnog meda koji zbog svog sastava može više da naškodi nego da pomogne osobi koja ga koristi.

Pravi med ne sadrži štetne šećere tipa saharozu već samo glukozu i fruktozu pa iz tog razloga ali i ukoliko se konzumira u pravilnim dozama ne može ugroziti ni dijabetičare.
Ukoliko se dijabetičar ipak odluči za konzumiranje nekog od PRIMED preparata, na osnovu dosadašnjeg iskustva možemo reći da se nivo šećera u krvi neće povećati ukoliko se i dalje koristi standardna terapija ali da će efekat biti mnogo veći za one funkcije za koje je taj određeni PRIMED i namenjen.

primarna-medicina.com

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close