Utakmica FK “Rudar” – NK “Metalleghe-BSI” registrirana službenim rezultatom 0:3

Odlukom Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH prekinuta utakmica 25. kola Prve lige FBiH: FK “Rudar” – NK “Metalleghe-BSI” registrira se službenim rezultaom 0:3 u korist NK “Metalleghe-BSI”.

Komisija za takmičenje NS FBiH na sjednici održanoj 15.05.2015. godine u Sarajevu uvidom u cjelokupan spis predmeta i to: izvještaje i dopunske izvještaje svih službenih lica navedene utakmice, očitovanje FK “Rudar” i NK “Metalleghe-BSI”, kao i pregledom video zapisa nepobitno je utvrdila da je do prekida utakmice došlo uslijed krivice FK “Rudar” nakon fizičkog napada/ upotrebe sile od strane igrača FK “Rudar” na glavnog suca utakmice.

Shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS/FS BiH Komisija za takmičenje je navedenu utakmicu registrirala službenim rezultatom 0:3 (p.f.) u korist NK “Metalleghe-BSI”.

Komisija za takmičenje NS FBiH je podnijela disciplinsku prijavu Disciplinskoj komisiji NS FBiH protiv igrača FK “Rudar” Spahić Bajre i Kulović Vedina.

Shodno odredbama člana 18. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH:

a) Kaznu zabrane igranja i automatsku kaznu, igrač nije izdržao i kada nije nastupio na utakmici koja je registrovana službenim rezultatom, a zbog utvrđene odgovornosti njegovog tima.

b) Igrač koji nije nastupio na utakmici, a koja je registrovana službenim rezultatom u korist njegovog tima, izdržao je kaznu zabrane igranja utakmica i automatske kazne.

www.magazinplus.eu – NS F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close