M plusOglasiVisoko

Usvojena Odluka o uspostavi mehanizma – Model sufinansiranja mjera poboljšanja energetske efikasnosti u …

Usvojena Odluka o uspostavi mehanizma – Model sufinansiranja mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru grada Visoko – Operativni priručnik

U četvrtak 30.11.2023. je na 33. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, usvojena Odluka o  uspostavi mehanizma – Model sufinansiranja mjera poboljšanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru grada Visoko – Operativni priručnik. Grad Visoko je u prethodnom periodu u saradnji sa UNDP u BiH učestvovao u realizaciji projekta „Izrada finansijskog mehanizma za implementaciju mjera energetske efikasnsti rezidencijalnog sektora u 12 gradova/općina u BiH“. Ovaj Model, odnosno Priručnik predstavlja narednu fazu realizacije ovog projekta.

S ciljem nastavka uspješne saradnje sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u ovoj oblasti, Grad Visoko, Služba za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove i JU Centar za kulturu, organiziraju informativnu sesiju posvećenu energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru, koja će se održati 4.12.2023. u 14:00, u Kulturnom centru Altindag u Visokom.

Još jednom pozivamo sve građane i građanke, kao i druge zainteresirane, uključujući predstavnike skupova etažnih vlasnika i pružaoce usluga, da iskoriste ovu priliku i svojim prisustvom doprinesu oblikovanju budućih aktivnosti i prioriteta za izgradnju održivijeg stambenog sektora.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close