“Ustanite Rođeni”: Veliki skup za podršku i spas Veleža

Klub navijača Red Army Mostar sutra će pred popodnevni trening Veleža na stadionu u Vrapčićima organizovati veliki skup podrške voljenom klubu. Na ovu ideju u Mostaru su došli nakon velikih problema sa kojima se Rođeni suočavaju u ovoj takmičarskoj sezoni.

Velež je trenutno na posljednjem 16. mjestu Premijer lige BiH, a ove sezone čak 6 klubova napušta najelitniji rang bh.klubskog fudbala.

Skup pod sloganom “Ustanite Rođeni“ započet će od 15:30 sati, a za navijače će biti obezbijeđen i prevoz od trga Musala do stadiona u Vrapčićima.

Navijači Veleža za razliku od mnogih navijačkh skupina u BiH koje u sličnim situacijama prijete i omalovažavaju igrače, u Vrapčiće dolaze isključivo da igračima daju podršku i da im pokažu da u teškim trenucima nisu sami.

Zato se u svemu i uvijek izdvajalo i od drugih razlikovalo “tepanje” navijača igračima ovog kluba, to pitomo ROĐENI.

Na skupu podrške očekuju se i nekadašnji igrači Veleža, Duška Bajevića i brojnih drugih.

Navijači očekuju da podršku daju i svi oni kojima je Velež u srcu, a čija javna riječ ako ništa mnogo znači, te od onih koji obnašaju najviše funkcije u vlasti BiH poput predsjedavajuceg federalnog Parlamenta Edina Mušića, predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i mnogih drugih.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close