Uskoro nova pravila prelaska hrvatske granice za privilegovane bh. građane

Stupanjem na snagu Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima i kategorizacije istih, značajan broj građana i gospodarstvenika u BiH suočen s velikim problemom prelaska granice s Republikom Hrvatskom. U vezi s informacijom koju je objavilo Predsjedništvo BiH  7. augusta u kojoj se kaže da zahtijeva od Vijeća ministara BiH pokretanje postupka za izmjenu ugovora o graničnim prijelazima između BiH i Republike Hrvatske, iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH obavještavaju javnost da su već 2. augusta uputili dopis relevantnim institucijama u vezi  s ovim pitanjem.

U saopćenju za javnost iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH istaknuto je da su, cijeneći probleme s kojima se svakodnevno susreću građani BiH koji žive u pograničnom pojasu s Republikom Hrvatskom, još 2. augusta uputili žuran dopis Ministarstvu sigurnosti BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Direkciji za europske integracije BiH i Povjerenstvu za integrirano upravljanje granicom u kojem je naznačeno da je stupanjem na snagu Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima i kategorizacije istih, značajan broj građana i gospodarstvenika u BiH suočen s velikim problemom prelaska granice s Republikom Hrvatskom.

– S obzirom  na to da smo u ovom periodu primili i veliki broj upita od zastupnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i pograničnih općina, predsjedatelj Vijeća ministara BiH je odlučio žurno utvrditi činjenice i na temelju istih preispitati problematiku kategorizacije graničnih prijelaza. U dopisu koji smo dostavili navedenim institucijama, zatraženo je da se do 7. augusta dostavi relevantna dokumentacija – navedeno je u saopćenju.

Naglašeno je da su do četvrtka, 8. augusta, dokumentaciju dostavili Ministarstvo vanjskih poslova i Direkciji za europske integracije BiH.

– Kada budu kompletirani preostali odgovori predsjedatelj Bevanda će na temelju činjenica i stručnih analiza pokrenuti inicijativu za rješavanje ovih problema da bi bili izbjegnuti istupi prema javnosti koji su često neodgovorni i nekompetentni – saopćeno je iz Ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close