Uskoro kamp za bh. nogometne talente u dijaspori

Zbog ogromnog broja bh. dječaka i onih koji vuku korijene iz Bosne i Hercegovine a koji sve češće skreću pažnju nogometne javnosti svojim nastupanjem za razne omladinske selekcije u klubovima  Evrope i šire, Nogometni savez Bosne i Hercegovine organizirat će kamp za talente koji bi igrali za selekcije BiH.

Tu ideju su direktoru reprezentacija u NSBiH Denijalu Piriću i koordinatoru omladinskih selekcija Muratu Jahi  predočili još  prije dvije godine Omer Boškailo, Feriz Ćelović i Mujo Salkanović.

– Mi smo napravili plan i program s namjerom da za početak, krajem maja okupimo 60 do 80 dječaka koji igraju u raznim zapadnoevropskim klubovima. To okupljanje je zamišljeno kao jedan vid kraćeg omladinskog kampa koji bi trajao dva do tri dana gdje bi se uz stručnu potporu trenera iz Bosne i Hercegovine odredili oni koji zadovoljavaju svojim talentom za potrebe reprezentacije, zavisno kojoj dobi pripadaju – navode Ćelović, Salkanović i Boškailo koji su sada treneri u Njemačkoj.

Potez NSBiH da ovakvim kampom  pronađe mlade talente  naišao je na veliko odobravanje.

– Ideja koja je potekla od trojice bh. trenera koji rade u Njemačkoj prihvaćena je sa zadovoljstvom i to je samo jedan od koraka koje mi u NSBiH poduzimamo da dođemo do talenata i da ih privolimo da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Sličan kamp mi ćemo napraviti i u Skandinaviji te pozivam sve zainteresovane da se odazovu ovim kampovima – istakao je Pirić.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close