Visoko

Uručeno 100 paketa za socijalno ugrožene porodice romske populacije iz Visokog

Centar za socijalni rad Visoko uz zajedničku saradnju sa Štabom civilne zaštite Visoko, Gradske uprave i gradonačelnice, organizovao je danas podjelu 100 paketa za socijalno ugrožene porodice romske populacije sa područja mjesnih zajednica Topuzovo polje i Gračanica kod Visokog.

Centar je u prethodnom periodu pratio socijalno stanje stanovnika na terenu, kako radom iz institucije tako i koordinacijom sa nevladinim organizacijama, drugim institucijama, pojedincima i grupom humanitarca koji su veoma aktivni na terenu. Svima njima su se ovim putem zahvalili na uspješnoj saradnji i brizi za naše korisnike.

Paketi1

– Centar je pratio situaciju na terenu i odlučili smo da pakete dostavimo sugrađanima koji do sada nisu obuhvaćeni podjelom ni od jedne organizacije ili drugih aktivista. Cilj nam je da dođemo do svake porodice kojoj je pomoć neophodna na cijeloj teritoriji našeg grada, a sve radi pružanja pomoći onima kojima je potrebna i ublažavanja stanja socijalne potrebe – kazala je direktorica Centra za socijalni rad Visoko.

Press Grada Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close