-TopSLIDEVideoVisoko

Unutarstranačko savjetovanje sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem u Visokom (video i foto)

Jučer je u Visokom održano unutarstranačkom savjetovanju o aktuelnoj političkoj situaciji za članove i simpatizeri Saveza za bolju budućnost (SBB) – Kulturni centar Altindag Visoko

Prisutnima su se obratili predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, ministar zdravstva Zenično-dobojskog kantona Adnan Jupić, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak a u svojstvu domaćina skupa, predsjednik GO SBB-a Visoko, te dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko Vahid Ramić.

– Prvi se obratio domaćin skupa, predsjednik GO SBB-a Visoko, te dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko Vahid Ramić

– Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak

– Ministar zdravstva Zenično-dobojskog kantona Adnan Jupić

Na samom kraju prisutnim se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić:

– Nećemo dozvoliti da bilo ko pokušava poništiti rezultate, moral i vojne i civilizacijske uspjehe Oružanih snaga BiH. Nećemo dozvoliti rušenje državnih i entitetskih institucija, nećemo dozvoliti slabljenje BiH i njene veze sa Zapadom i zapadnim zemljama, nećemo dozvoliti da nas od deceniju i duže vode članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju da podignu helikopter za gašenje požara bez potpisa separatiste Milorada Dodika – rekao je Radončić, praćen aplauzom.

U svom govoru  obratio se sa porukom mladim ljudima da ne napuštaju Bosnu i Hercegovinu zato što ih političari plaše ratom, također je poručio da ovo nije Japan i da ljudi nisu roboti. Rekao je kako neizmjerno cijeni podršku međunarodne zajednice i napomenuo da trebamo čuvati tu podršku. Trebamo čuvati prošlost, kulture i vjere, ali za najbolju dobrobit države moramo gledati u budućnost. Rekao je da želi društvo jednake šanse, gdje će u javnom sektoru moći raditi svi, a ne samo mamini i tatini sinovi. Na kraju je izrazio zabrinutost za nemar lidera naše države, jer dok Njemačka uvodi restrikcije zbog energetske krize, naši lideri spavaju i ponašaju se kao da smo najbogatija država. Također je pred sami kraj govora pohvalio turističku destinaciju Ravne 2 na čelu sa doktorom Semirom Osmanagićem, te rekao da to treba očuvati i da od toga može imati korist cijela država.

Prestati s napadima na Islamsku zajednicu

Ovom prilikom on je ponovo potencirao da moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu BiH i njene autoritete te da mora prestati rušenje autoriteta visokog predstavnika (OHR) jer je to nedopustivi ulazak u razbijački voz Milorada Dodika i njegovo cijepanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Radončić je ovom prilikom govorio da je budućnost BiH u stabiliziranju međunacionalnih odnosa, takmičenju u stvaranju novih vrijednosti, izgradnji autoputeva, infrastrukturnim radovima i zapošljavanju s visokim plaćama, koje će omogućiti mnogo više penzije i bolji život svim građanima.

Radončić je ponovio ideju da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera, kako bi se sačuvali natalitet i obnovile generacije u BiH, jer glupost da će roboti mijenjati naše ljude treba s ironijom potpuno odbaciti.

Izgradnja toplovoda Kakanj – Sarajevo

Usto, Radončić je najavio tešku i energetsku zimu i ponovio da bi se izgradnjom toplovoda Kakanj – Sarajevo, osim prijestonice, moglo grijati i kompletno Visoko s prigradskim naseljima. Govorili su i Bakir Ramić, Meldina Ugarak te Adnan Jupić, koji su bili domaćini skupa. 

Radončić je na skupu pozvao mlade ljude: “Nemojte da vas predizborni ratni huškači dodatno tjeraju u inozemstvo.

Press centar SBB-a / magazinplus.eu

Foto: magazinplus.eu

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close