Umjetnici iz Crne Gore oduševljeni dočekom u Visokom

U organizaciji Foruma građana Visoko i Galerije “Likum 76”,  ovaj prohladni vikend grad Visoko posjetili su vrsni umjetnici iz Crne Gore, njih ukupno sedamnaest. Nakon dočeka u blizini sarajevskog Aerodroma i prospavane noći u hoelu “Konvikt” , crnogorski umjetnici uputili su se u Visoko gdje su obišli franjevačku lapidariju, etnološku sobu, knjižnicu i zgradu Gimnazije.

Nakon prijema kod načelnika Općine Visoko , održan je i okrugli sto u Maloj sali Općine gdje su gosti iz Crne Gore oduševljeno govorili o dočeku kakvog ne pamte ni u jednom drugom gradu. U ugodnoj atmosferi evocirane su uspomene nekih bivših stanovnika upravo našeg grada,a sada stanovnika Crne Gore.

Poslije toga u Galeriji “Likum 76”  održana je izložba slika naših gostiju gdje su mnogobrojni Visočani mogli uživati u vrsnim radovima a gostima su uručeni i mnogobrojni pokloni od strane visočkih umjetnika.

Profesor i umjetnik Todor Živaljević o ovom dolasku nam je rekao :

“Mi baštinimo tradiciju koja je duga 40 godina. Udruženje je osnovano 1974. god. Dosta ljudi ostavilo je traga u našem Udruženju i čini mi se neprocjenjivog blaga, ne samo za kulturu Crne Gore, nego i za čitav region jer su se predstavljali u reprezentativnim galerijama Evrope ali i Amerike .

Ja cio život pričam ,govorim, profesor sam, ali odavno nisam imao veću tremu kao večeras. Prije svega zbog neviđenog dočeka. Prošao sam svijet i vidio mnoge galerije i imao mnogo dočeka. Ali ovoliko topline ,bukvalno usred zime, toliko lijepih riječi, toliko lijepih želja za saradnju koje smo ostvarili danas ,jednostavno nisam čuo za tako kratko vrijeme.

Za kraj bih se zahvalio i vama medijima jer ste i vi zaslužni za ovaj doček, doček kojeg ću pamtiti cijeli život “- rekao je gosp. Živaljević

Ostatak večeri gosti će provesti u diskoteci “Puls” i uživati u koncertu Ilije Gojovića , a sutra će posjetiti i tunele na Ravnama, a ako vrijeme dozvoli i neke od visočkih piramida !
radioq

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close