Predsjednik DBL-a zaprijetio: UEFA će napustiti FIFU

Predsjednik Njemačke fudbalske lige Reinhardt Raubal otkrio je danas da Evropska fudbalska unija (UEFA) razmišlja da napusti redove Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) ukoliko ne bude objavljen izvještaj o korupciji prilikom izbora za domaćina Mundijala 2018. i 2022.

Raubal je za njemački Kicker rekao da su 54 članice UEFA-e spremne da napuste FIFA-u, ako ne bude objavljen u cjelosti izvještaj o korupciji prilikom izbora zemalja domaćina Mundijala, koji je sačinio američki istražitelj Michael Garcia.

Predsjednik istražnog odbora Etičke komisije FIFA-e Garcia napisao je izvještaj o korpuciji na 430 stranica, ali je bio nezadovoljan činjenicom da je FIFA “pogrešno protumačila činjenice iz izvještaja” i na osnovu toga oslobodila optužbi za korupciju Rusiju i Katar, domaćine Mundijala 2018. i 2022.

Ne samo da izvještaj etičke komisije treba da bude objavljen, već i cijeli izvještaj Garcie, kako bismo znali sve činjenice“, rekao je Raubal.

On je dodao da će u slučaju da se ne razriješi trenutna kriza, morati da se postavi pitanje da “li smo i dalje u dobrim rukama FIFA-e, a jedna od opcija je napuštanje te organizacije“, rekao je Raubal.

ba.n1info.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close